viernes, 14 de diciembre de 2007

La insoportable banalidad del lenguaje

Una de las tácticas más usadas por los nacionalistas y sus acólitos consiste en banalizar las palabras, despojándolas de su significado original y revistiéndolas de un carácter de definición política del adversario. Es utilizada habitualmente por parte de los independentismos más extremos, dedicándosela asiduamente a todo aquel que no tiene la misma opinión para así, día tras día, dejar claro que el objeto de sus diatribas deja de ser una persona, un individuo con creencias, opciones y derechos para pasar a ser y no necesariamente en este orden: un fascista, un colono, un lerrouxista, un fundamentalista, un neo-ultraderechista...

seguir leyendo en: http://www.criterio.es/2007/12/la_insoportable_banalidad_del.html

34 comentarios:

Anónimo dijo...

Vaya sra. Ángeles, muy aguda, le felicito por el artículo. El día que gente como los trolls que se meten en este blog suyo se molesten en razonar lo que dicen en vez de repetir proclamas como si fueran un disco rayado, este país empezará a tener esperanzas de no convertirse en la versión Montserratina de la Camboya de Pol-Pot.

Anónimo dijo...

Uyyy, que original que és el Lucas: nazis, Pol-pot, barretina, montserrat, càmera de gas. I l´Àngeles; Oh quin prodigi de pensament innovador i mai vist; diria que això mateix els hi he sentit dir a un tal Boadella, o a un tal Arcadi Espasa, que s´han montat aquest discurs victimista per amagar la seva mediocritat. Boadella, la gent no anava al les teves obres perquè eren un palté, parlant clar. El qui val, val i el que no cap a Ciutadans/nos, que és millor donar la culpa als demés que acceptar la pròpia incompetència.

Anónimo dijo...

Senyora Ribes:

El seu argument és pervers. Això que vostè afirma en aquest text contrasta totalment amb la realitat. Sento dir-li que vostès des del "Partido de la Ciudadanía" sempre han fet bandera de la crítica a un suposat "victimisme nacionalista" i és precisament aquest victimisme nacionalista el que vostès practiquen amb cadascuna de les seves actuacions. Podríem dir que són vostès els coronats com a autèntics sobirans del victimisme nacionalista (espanyol, es clar).

Negar, que alguna vegada, algú hagi etiquetat la seva formació amb un adjectiu que no s'ajusta a la realitat, com per exemple "feixista" que s'utilitza un pèl a la lleugera, no significa que cada vegada que vostès apareixen als mitjans de comunicació catalanoparlants (públics o privats) se'ls titlli de "feixistes". Aquest fet contrasta, per exemple, amb el que succeeix si hom sintonitza la COPE, cadena de ràdio, per cert, que ha publicitat "Ciudadanos" amb totes les seves energies quan vostès ho han necessitat. Doncs bé, si un escolta, per exemple, el programa "La Linterna", del pseudo-periodista César Vidal, podrà comprovar com cada vegada (exageracions al marge: cada vegada) que es parla del govern de la Generalitat de Catalunya, se'l defineix com a "el govierno nacional-socialista catalán". Consti que aquest govern no és sant de la meva devoció, no els he votat ni els votaré, però comparar-lo amb el partit nazi de Hitler em sembla passar-se de la ratlla i punible. No parlem ja d'altres programes de la cadena, com pot ser el del famós Jiménez Losantos. No parlem tampoc d'altres sectors com l'esquerra independentista catalana, que sovint és titllada de "grups proetarres, terroristes, radicals, antisistema", etc...

Aquests adjectius impropis, a més, no només s'apliquen en aquest sentit, sinó que també es produeixen quan, vostès, per exemple defineixen la seva agrupació política com a "no nacionalista". Fins i tot els nens de la ESO, saben veure que això no és cert i que des del "Partido de la ciudadanía" es practica un nacionalisme espanyol més que evident. És per tant pervers, autodeterminar-se (sí, això que a vostès els hi fa tanta por) el qualificatiu de "no nacionalistes" perquè, a banda de ser una enganyifa, és clarament malintencionat.

Senyora Ribes: menys victimisme nacionalista si us plau. No segueixi enganyant la població lleidatana intentant fent-los creure les seves paranoies i el "second life" que té vostè a dins del seu caparró.

Salut.

Anónimo dijo...

Fumanchú ataca un altre cop. Des de fa poc dies m´he adonat que l´esperit de Fumanchú el malvat torna a campar pel planeta. Aquesta vegada, però, no es tracta del personatge amb figura de xinès mandarí clàssic, prim i enllargassat amb mirada malèvola. Ara Fumanchú ha agafat una imatge més difícil d´identificar. És normal, no podia tornar a escampar el mal per l´univers un altre cop amb la mateixa imatge de sempre. Ara Fumanchú té una imatge molt més simpàtica i fins i tot per a alguna persona no habituada a l´observació dels detalls li pot semblar que aquest fenòmen és completament nou, quan en realitat estracta del mateix personatge mesquí i malvat de sempre, disposat a acabar amb la civilització. Aneu amb compte, desde la Xina m´arriben informacions qua a Catalunya Fumanchú ha adoptat una imatge del tot innovadora, capaç de passar desapercebuda davant de la població catalana. Us informaré més detalladament dels moviments de l´imperi del mal.

Anónimo dijo...

Angeles, estoy un poco preocupado por la deriva "pajillera" de Ciutadans. Ayer el admirable Alberto Fernandez pidió la ilegalizacion de los filoterroristas de la CUP, por negar-se a secundar algunas mociones contra la violencia y de condena del terrorismo rojoseparatista, en ayuntamientos donde tiene presencia. Creo que nos estan pasando por delante, hay que actuar ya, cadena perpetua a los de la CUP ya!

Anónimo dijo...

Angelines, ets una cutre. Deixa de penjar articlets amb el títol copiat del Milan Kundera (de veritat t'hi compares?) i parla del que surt a la premsa lleidatana: l'independentisme és una força que no es pot parar. Suposo que ja has vist com l'independentisme creix per tot arreu i vosaltres, ciudadanos, què sou? Un obstacle insignificant que no surt ni a la intenció de vot, un projecte de fracassats, un "bluf" que es desinfla com un globus, en definitiva, una pedra en el camí a la que se li pega una patada i es queda al marge. Ni el Roser, ni el Boadella, ni el Rivera fent el pallasso a la marató de tv3 us servirà de res. Sou la crosta espanyolista que cal enterrar. Feu la maleta, estació final: Valladolid.

Anónimo dijo...

Hola Angeles, he encontrado un filon donde poder sacar un poco de "marro" contra estos de la CUP. Mi primo tiene un amigo que a su vez es el cuñado del tio de un xaval de CUP. Se ve que este pasó una supuestas vacaciones el octubre del 2000 en Sri Lanka, en verdad se ve que estuvo en un campo de entrenamiento de la guerrilla de los Tigres Tàmils. Yo creo que con esto tenemos pruebas suficientes para pedir la ilegalizacíon de este grupo de filoterroristas, por ser su brazo político en Cataluña. Como lo ves tu, guapetona?

Anónimo dijo...

Dejad los petas... Oye por cierto, ¿es verdad que habeis cogido de mascota a la gallina Cuponata?

Anónimo dijo...

Les meves investigacions sobre els plans de Fumanchú comencen a donar els seus fruits. He trobat uns dibuixos animats anomenats " El corbet Fumanchú", que intenten i intenten que l´esperit fumanchunià penetri suaument i sigilosament a través de les ones que desprenen els TV quan aquesta sèrie s´està emeten. Aquesta fenòmen podria explicar els mals resultats dels nostres escolars a l´informe Pisa?; caldrà continuar investigant, però està clar que el xinès malvat només aconseguirà els seus propòsits fent que la població tingui cada cop un grau d´instrucció més baix, baixan consequenment la seva capacitat crítica i acceptant pacíficament l´imperi de Fumanchú quan aquest lliuri el seu atac definitiu. Un altre incidi dels plans de Fumanchú és la venda, sobretot localitzada a l´Argentina, d´un tabac anomenat també Fumanchú. Quina millor manera de penetrar en l´ànima de la gent que mitjançant la respiració. Sembla que Fumanchú va aprendre de les germandats sufís l´art del control de la respiració com a mitjà de contacte amb la divinitat. Ell però ho utilitza per a introduir dins dels homes i dones l´esperit del maligne. Com podeu veure l´estratègia del general maligne és molt variada, i aprofita qualsevol mitjà per tal d´aconseguir la seva finalitat.
Ara mateix acabo de rebre un telegrama dels serveis secrets de la república de Mongolia, on diu textualment: " Interceptat missatge Fumanchú: allà on la muntanya baixa fins a la plana i de la plana fins al mar; vindrà com nostre senyor Jesucrist va venir al món".

Anónimo dijo...

Sra. Ribes,
Esta mañana el sr. Federico Losantos ha dicho que la sra. Mayte Nolla ha dimitido de la ejecutiva de Ciudadanos y que muy probablemente estaria en la lista del PP, me podria confirmar, por favor esto? Ya le comente que es un tema que nos preocupa mucho.
Gracias

Anónimo dijo...

Lucas, recorda el que has d'anar a fer al carrer Major. Si ho vols fer disfressat de gallina Caponata, també pots, tot i que com crec recordar que és bastant més alta que tu, t'haurem de fer un vestit a mida amb obertura a l'entrecuix.

Anónimo dijo...

Adios corazon, nos vemos en el cielo !!

Anónimo dijo...

Tengo dos opciones:
Ponerme el traje de Cuponata, es decir, traje de gallina gorda con pañuelo palestino e ir a quemar trapos a la Plaza San Juan, o bien, comportarme como un ciudadano civilizado y dejar las payasadas a payasos como vosotros, y continuar respetando las diversas sensibilidades políticas, incluida la vuestra. Al chino Cudeiro paso de contestarle, y no es porqué no quiera, sino porque después de leerle dos líneas me entra la modorra. Es un poco plasta el colega…

Anónimo dijo...

"Ciudadano civilizado" vindria ser com un bon alemany de raça ària per als nazis. Lucas ets un nazi espanyol.

Anónimo dijo...

Lucas, vuelve a casa por navidad...aquí nadie te va a encontrar en falta.

Anónimo dijo...

Lucas Hesse! Heil!

Anónimo dijo...

Lucas, fes alguna cosa positiva en la teva miserable vida... torna a Barbate.

Anónimo dijo...

Lucas, lookea lo que te estan diciendo. El spanglish también està marginado en Cataluña? Lo digo porqué mi tio se llama Box, y podríamos montar un pollito como el vuestro, que nos gusta la hostia lo cutre.

Anónimo dijo...

Més plasta ets tú Lucas. Això de cudeiro no ho entenc. És una paraula xarnega? o és típica de Balbate? Complat unes boles xineses Lucas i milloraràs la teva qualitat de vida.

Anónimo dijo...

¡Hola fascistillas! ¿Ya habéis salido del cole? Mira que antes de hacer el chachapollas con Internet, si no hacéis los deberes vuestros papas os echarán la bronca…
Bueno nenes, ¿Qué teoría queréis oír primero sobre el nacimiento de la estelada? ¿La folklórica o la revolucionaria?
(que cansino es el chino, ¿Es el marginado de la banda, eh? Pobret, si es que no da pa más...!)

Anónimo dijo...

Lucas, voldries ser la gallina dels ous d'or, per tots cobejada, però no ets ni tan sols la Caponata. Els teus comentaris de vol gallinaci no serveixen ni per treballar de pollastre a l'ast, tot i que una mica rostit si que tens el cervell. Et podríem portar a Valladolid dins un camió de transport d'aus o, si més t'ho estimes, directament a un escorxador avícola.

Anónimo dijo...

ho sento angelines, ja no et podem oferir cap càrrec que ara tenim a la Maite i preferim l'original a la copia.

Anónimo dijo...

Vaya, cada vez que abres la boca te tiras más al monte… ¿Eso de “l’escorxador” significa que me vais a mandar a Auswitch?. Ves como eres un nazi, si es que os calé el primer día, sois de libro… Por cierto en Valladolid seria mal sitio para vuestro campo de exterminio de charnegos como yo, allí nos liberarían. Entre Lliqui de Val y San Hipli lo esconderíais mejor.

Anónimo dijo...

Lucas, no facis pagar els teus fracassos als demés. Ja t´imagino al cole amb els col.legues rient de tú perquè no sabies pronunciar la s sonora i enlloc de cervesa deies cervessa, i enlloc de Sabadell Sabadel, i de regal ara una colleja i desprès una escopinada. No cal que et posem en un camp de concentració perquè per a tú viure a Catalunya ja sembla una tortura o mort en vida. Poc a poc, Chiling el cansino et farà avorrir aquest blog i de pas Catalunya, que és el que aconsegueix. De moment ja ho he aconseguit amb el vostre gurú Boadella. Un menys. Posats a triar, però, jo preferiria que t´atropellés un camió transportant olives de Barbate cap a la Xina. Descansi en pau, adéu, i oblidarem al Lucas. Uffffff que pesat que era!!!!!!!

Anónimo dijo...

La senyoreta Àngeles Ribes, deixant a part orientacions polítiques i partidistes, fa una cara de lletja xupapolles que no s´aguanta. Lucas tú també en gaudeixes?

Anónimo dijo...

Eso, eso ! Ofrezco mi voto a cambio de una limpieza de sabre!

Anónimo dijo...

Jo ho havia provat tot per aixecar-me cada matí amb alegria. Em vaig descarregar el "Adiós Polilla" i el vaig posar com a melodia del despertador, i oli en un llum! Després un cafè amb llet amb dos magdalenes i som-hi valents.

Anónimo dijo...

Àngeles, ja tens escorta?

Anónimo dijo...

Si hi ha d´haver mamadetes, penseu en mí, que sent xinès aquí a Catalunya no em menjo ni un rosco. LucaSS comparteixo el fet de ser estranger a Catalunya com tú, i sé que és dur, però c´est la vie, i qui no es conforma és perquè no vol. Aprofita que diuen que l´Àngeles farà per festes una obra sexobenèfica.

Anónimo dijo...

Ángeles donde te vas a poner en el Dalmau, en la cera de las nigerianas o en la de las rumanas.

Anónimo dijo...

Propongo que te pongas delante del Jamaica; És mucho más íntimo. LucaSS tú podrías hacer de utillero ( tráete un paquete grande de klínex ).

Anónimo dijo...

Lucas, cal que facis un curset de redacció urgentment. No tens recursos. Jo t'he fet tot un discurs prenent de base les teves dèries sobre la gallina Caponata i tu fas com la mosca que contínuament xoca contra el vidre. Altre cop el mateix: "nazis, campo de concentración, etc...", no sabeu que pesats us arribeu a fer. Què no veus que als ciudadanos no et donaran res, home? Mira, el Boadella se'n va de Catalunya (això està bé), el "listillo" del Parlament s'ha quedat un dels vostres escons (i la pasta, és clar), a la Nolla li donen una poltrona al PP i vosaltres, no sortiu ni a les enquestes. M'és igual si vols anar a l'escorxador o suicidar-te, tu tries, però el que queda clar és que amb "Ciudadanos" no vas enlloc, i el pitjor de tot, és que saps que tinc raó.

Anónimo dijo...

Angeles eres la vergüenza de esta partido y deberías pedir la baja inmediatamente

Anónimo dijo...

Angeles eres la vergüenza de esta partido y deberías pedir la baja inmediatamente